Hoşgeldiniz!

İlginç internet sitelerinin yanı sıra birçok güncel konuyla ilgili bilgi edinebileceğiniz siteme hoşgeldiniz...

7 Nisan 2008 Pazartesi

hersey sahibinden

2000 yılında birkaç arkadaş, gazete ilanlarına bakarken, bu ilanların çok yetersiz olduğunu fark ediyorlar ve “keşke fotoğrafı da olsaydı”, “keşke km’si de olsaydı, keşke fiyatı da yazsaydı” gibi detaylar için iç geçirirken, akıllarına günümüzün her derde devası internet geliyor. Böylece hem kendi dertlerine, hem de tüm Türkiye’nin derdine sahibinden bir deva buluveriyorlar.


Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformu olarak kendini konumlandıran sahibinden.com, gazete ilanlarını arayıp izin alarak sitenin içeriğini hazırlamaya başlamış. 5 kategori ile kurulan site, günümüzde 30 kategoride 600 bin ilanla dolu. 50 kişilik ekibiyle ayda 5,6 milyon kişiye hizmet veriyorlar. En popüler kategoriler vasıta ve emlak; cironun %70’i bu iki kategoriden geliyor. Üye olmak ücretsiz, ilan vermek ücretsiz derken, nasıl para kazandıklarını merak ediyor insan. Bunun cevabı da kurumsal üyelerin mağaza açması. 6-12 aylık kiralarla daha çok emlak ve araba mağazaları açan kurumsal üyeler sayesinde firma gelir sağlıyor. Bu kiralar yıllık maksimum Süper Paket teklifi ile 950 YTL’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, ilanlarını ön plana çıkarmak isteyenler de, ana vitrinde ya da kategorinin ana vitrininde yer almak için ekstra ücret ödemektedirler. İlk kurulduğu senelerde, özellikle 2. el alışveriş sitelerine olan güvensizliği hem tüm ilanları marka ve içerik olarak kontrol ederek, hem de canlı çağrı merkezi ile yenmişler. İlanın güncel ve doğru olması, üyelerin diğer üyelerin aklını caydırmayacak şekilde davranması ve küfür içerikli mesajların yollanmaması da çok önemli. Kredi kartından ödeme yapmaya çekinenlerin derdine de, kurumsal üyelerden %6, bireysel üyelerden %7 komisyon kesen Güvenli Ödeme Sistemi ile çözüm bulunmuş. Site içeriği ve güvenliği ne kadar denetlenirse denetlensin, Chelsea biletini kara borsaya girmeden satabilmek için yanına forma ekleyip çok yüksek fiyata satan adam gibi bazı cin fikirliler her zaman çıkacaktır.
Sitenin ilk reklâmı 2001 yılında billboardlarda, 2 hafta yayınlanıyor. Daha sonra 2007 yılına kadar hiçbir reklamı yapılmamış, Haziran ayında reklam dünyasına 1 ay boyunca tüm Türkiye çapında billboard ve TV reklamlarıyla bir geri dönüş yapmışlardır.
Rekabette avantaj sağlayabilmek için, tüm yenilikleri ve fırsatları yakından takip ediyor site. Öncelikle, ilk kurulduğu andan itibaren, gazete ilanlarının en önemli eksiği olan fotoğraf boyutunu, bire bir boyutta fotoğraf yükletmeye ve video oynatmaya imkân sağlayan megafoto özelliği ile geliştirmişler, fotoğraf makinesi olmayanlara da foto kurye ile yetişmişlerdir. Sitenin satış ekibi, İzmir, Ankara ve İstanbul’da emlak ve araba mağazalarını gezerek, hem yeni açılan mağazalara kendilerini tanıtıyorlar, hem de müşteri memnuniyetini ölçüp feedback aldıkları için sitelerini geliştirecek fırsatları yakalıyorlar.Zincir emlakçılara özel fiyat, henüz yapım aşamasında olan projelere ise aylık bir bedel karşılığı özel sayfalar hazırlanıyor. Tüm teknolojiler de yakından takip ediliyor. Nisan’da emlak kategorisine entegre edilecek olan Google map entegresi sayesinde sokak sokak adres aramak zorunda kalmayacak, Turkcell’le iş birliği sayesinde cebinizden anında sahibinden.com’a ulaşabileceksiniz. Siz de arabanızı, evinizi hatta kuzunuzu satmak istiyorsanız, ya da ikinci el bir laptop, ev eşyası ya da kostüm almak istiyorsanız, sahibinden.com’a girin, alışverişinizi yapın, hikayenizi “hikayeni paylaş” kısmında diğer kullanıcılarla paylaşın!

Hiç yorum yok: