Hoşgeldiniz!

İlginç internet sitelerinin yanı sıra birçok güncel konuyla ilgili bilgi edinebileceğiniz siteme hoşgeldiniz...

18 Şubat 2008 Pazartesi

Yeni bir dünyanın kapıları aralanıyor...

Günümüzde cep telefonlarının iletisim, televizyonun video ve birçok oyunu biraraya getirerek hayatımızda büyük yere sahip olan internet, bazıları için sadece bu primer fonksiyonlardan ibaret değil; aynı zamanda günlük işlerini hallettikleri, alışveriş yaptıkları, hatta para kazandıkları işyerlerini konumlandırdıkları sanal bir dünyadır. Benim de 'nasıl oluyor?' diye kendime sık sık sorduğum, arka planını göremediğim için her zaman merak ettiğim internet dünyası, e-ticaret dersiyle aydınlanıyor.
Günde en az 3-4 saat internet kullananların bile güvenlik nedeniyle alışveriş yapmaktan kaçındığını, uçak rezervasyonu yaptırdığında inanmayıp bir de telefonla tespit ettiklerini, e-mailla gelen belirsiz maillari en geç 1 gün içinde 7 arkadaşlarına gönderdiklerini ve bilgisayarlarında eski model bir antivirus programı bulunduğu için rahatlıkla (!) dosya alışverişi yapıp her türlü sitede gezdiklerini biliyoruz. Diğer bir tarafta ise, bankacılık işlemlerinden tüm alışverişlerine kadar interneti kullanan, internet iş modelleri sayesinde iş kurup para kazanan bir kesim var. Bu fark, e-ticaret dersinde kapanıyor.
E-ticaret dersi, günlük internet kullanıcılarının dahi bilmediği, kullanmadığı, farkında olmadığı internetin iç dünyasına ait yazılım, terim ve modelleri anlatıyor. Belki de hergün girdiğimiz sitelerin arka planlarını, nasıl para kazandıklarını, iş modellerini ve güvenlik sistemlerini açığa çıkararak, bizim önümüzde de, hayalimizde canlandırdığımız 'iş'i internette kurabilmek için neler gerekli olduğunu anlatıyor. Buna destek olmak amacıyla, bizi hayrete düşüren internet sitelerinin kurucuları da dersi ziyaret ediyor, ve tüm bunlar vakaloji.com'da buluşuyor.
İnterneti doğru kullanmak, amaçlarımıza yönelik hangi fonksiyonlarını kullanabilceğimizi bilmek, yasakları, güvenlik sistemlerini ve yazılımları bilmek, günümüzün elektronik çağında bize büyük bir avantaj sağlayacaktır. Stratejiniz ne olursa olsun, internetin geniş dünyasında herkese bir pencere var.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Gelismis dunya ulkeleri arasinda yerimizi alabilmemiz icin cok gerekli olduguna inaniyorum ben de bu dersin. Bahsettiginiz gibi insanlarin internet bilincleri arasindaki bu fark ne kadar cabuk kapanirsa o kadar cabuk yol katederiz !